fbpx
Uimahyppy Ilorannassa

Koe ja näe Ilorannassa!

Ilorannan luonnonläheisyys tarjoaa oivalliset puitteet monenlaisille aktiviteeteille ja elämyksille kaikkina vuodenaikoina. 

Tekemistä Ilorannassa

Iloranta tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja jokaiseen makuun, halusit sitten rentoutumista, liikuntaa ja pelailua, tehokasta ulkotreeniä, rauhoittumista tai hyvää oloa. Hyvinvointi Ilorannassa on rentoutumista ja rauhoittumista puhtaassa luonnossa sekä monenlaisia liikuntamahdollisuuksia niin ulkona kuin sisällä. Hyvinvointi on meille Ilorannassa sydämen asia.

 • Iloranta Open tennisturnaus

  Tennis

  Ilorannassa on kaksi tenniskenttää, jotka odottavat innokkaita pelaajia. Olemme järjestäneet useita tenniskursseja aikuisille ja lapsille, jotka ovat olleet suosittuja vieraidemme keskuudessa. Joka vuosi järjestetään Iloranta Open – tennisturnaus jossa mitellään voitosta hyvässä yhteishengessä.

  Lue lisää

 • Ilorannan Savusauna lämpenee

  Saunominen

  Saunamaailmaamme kuuluu kaiken kaikkiaan viisi ympäri vuoden käytössä olevaa saunaa. Kesäaikana rantasaunat lämpenevät käytännössä joka päivä lähes viiden kuukauden ajan. Lisäksi talvella on käytössä myös pihapiirissä sijaitseva sähkösauna sekä infrapunasauna. Tule nauttimaan ainutlaatuisesta saunaelämyksestä vuodenajasta riippumatta!

  Lue lisää

 • Ilorannan lasten leikkipaikka

  Leikki-ja kiipeilypaikka

  Pienemmille lapsille on tarjolla hauskaa tekemistä pihapiirissä erilaisten temppuiluiden ja kiipeilyjen parissa. Lisäksi alueelta löytyy perinteinen leikkimökki, jossa lapset voivat viettää aikaa ja leikkiä.

  Lue lisää

 • Joukkuepalloilulajit ulkona

  Ilorannasta löytyy monia erilaisia mahdollisuuksia ulkona pelattaviin palloilulajeihin. Voit kokeilla taitojasi jalkapallo- ja pesäpallokentällä, koriskentällä tai kesäpäivänä rannassa rantalentiskentällä.

  Lue lisää

 • Kalastusta lautalta

  Kalastus

  Puhtaan ja kirkkaan Iso Roineveden rannalla Ilorannassa on helppoa tutustua kalastuksen saloihin. Innokkaat kalastajat voivat kalastella omatoimisesti laiturilta vaikka aamusta iltaan tai lähteä soutuveneellä onkimaan kaislikon reunaan.

  Lue lisää

 • Pihapelit

  Ilorannan pihapiirissä avautuu vierailijoille laaja valikoima perinteisiä pihapelejä, jotka tarjoavat mainiota viihdettä ja liikunnallista aktiviteettia koko perheelle ja ystäväporukoille. Voit kokeilla taitojasi erilaisissa peleissä ja nauttia samalla ulkoilusta kauniissa ympäristössä.

  Lue lisää

 • Man Riding Board on Middle of Body of Water

  Suppailu

  Rauhallisen Iso-Roineen rannalla sijaitsevana kohteena, Iloranta tarjoaa monipuolisia vesiaktiviteetteja, mukaan lukien stand up -melonta eli SUP-lautailu.

  Lue lisää

 • A group of people cross country skiing in the woods

  Lumikenkäily

  Talvisesta luonnosta ja sen hiljaisuudesta voi nauttia helposti lumikengillä kulkien. Ilorannan ympäröivä kaunis maalaismaisema ja luontopolut tarjoavat upeat puitteet lumikenkäretkille. Talven taika näkyy kimmeltävissä hangissa ja lumisissa metsissä.

  Lue lisää

 • Person on Kayak Under Blue and White Sky

  Melonta & soutuveneet

  Kesäpäivän iloksi voit valita soutuveneen tai kanoottimme ja lähteä omatoimiselle retkelle. Pakkaa eväät mukaan ja suuntaa kohti kaunista järveä, josta avautuvat upeat maisemat.

  Lue lisää

 • Kuntosali

  Ilorannan kuntosali ja monitoimitila tarjoavat mahdollisuuden liikkua silloinkin kun sää ulkona ei ole kaikkein parhain. Kuntosali on päärakennuksen yhteydessä olevan Omenatarhan alakerrassa.

  Lue lisää

 • Potkurilla järven jäällä

  Potkukelkkaretket

  Potkukelkka, lempinimeltään potkuri, on käytännöllinen kulkuväline, joka on olennainen osa Suomessa maaseudulla asuvien ihmisten talvista arkea – ainakin lumisina talvina.

  Lue lisää

 • Seinäkiipeily

  Ilorannan omalla kiipeilyseinällä pääsee kiipeilemään ohjatusti valjaiden ja köyden varmistaessa turvallisuuden. Kiipeilyseinä sijaitsee vanhassa riihessä, joten ohjelma sopii hyvin myös sadepäiville.

  Lue lisää

Koe Ilorannassa

Elämykset rikastuttavat elämää, joten miksi et tarttuisi tilaisuuteen ja antaisi itsesi uppoutua niiden maailmaan?

Ilorannassa on tarjolla laaja valikoima erilaisia elämyksiä niin kesä- kuin talviajalle, tiimityön kehittämiseen tai vaikkapa leirikoulun ohjelmaksi. Toteutamme elämykset pitkällä kokemuksella, korkealla laadulla ja ammattitaidolla. Lisäksi räätälöimme sinulle elämyspaketteja juuri sinun ryhmäsi toiveiden mukaan.

 • Lauttaretki

  Koe Iso-Roine järvi lautalta käsin oppaan johdolla ja anna ainutlaatuisen elämyksen hurmata. Tule mukaan Ilorannasta alkavalle retkelle, jossa pääset ihastelemaan Roineen henkeäsalpaavia maisemia ja kiehtovaa historiaa.

  Lue lisää

 • Ruokaelämys 1800-luvun riihessä.

  Ruokaelämykset Riihessä

  Etsitkö ainutlaatuista ja viehättävää paikkaa tilaisuuteesi? Ilorannan 1800-luvun Riihi on täydellinen miljöö niin häihin, merkkipäiviin kuin yritystapahtumiinkin. Historiallinen Riihi tarjoaa unohtumattoman tunnelman ja kauniin ympäristön, joka tekee tilaisuudestasi erityisen ja ikimuistoisen.

  Lue lisää

 • Ilorannan Riihi

  Riihimysteeri -pakopeli

  Riihimysteeri on pakohuone -tyylinen mysteeripeli Ilorannan vanhassa riihessä, jossa osallistujat ratkaisevat pulmia ja pyrkivät pääsemään ulos lukitusta riihestä tunnissa. Vuosikymmeniä sitten Topi ja Tilta valmistelivat häitään Ilorannan vanhassa riihessä mutta kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaisesti. Katkeran Tiltan haamu ei ole päästänyt riiheen ketään ennen kuin nyt…

  Lue lisää

 • Jääkauden jäljet - luontopolku

  Jääkauden jäljet luontopolku

  Noin 3 kilometrin mittaisella luontopolulla tutustutaan viimeisimmän jääkauden sulamisvaiheen tapahtumiin, ja niiden jättämiin jälkiin, jotka ovat yhä nähtävissä Ilorannan ympäristössä. Luontopolun aikana käsitellään myös ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia luontoon ja maisemaan nyt ja tulevaisuudessa.

  Lue lisää

 • Metsä

  Metsämieli-tuokio

  Metsämieli-tuokio johdattelee luonnon inspiroimaan läsnäoloon ja rentoutumiseen. Ohjatut harjoitteet kutsuvat luonnon kauneuden äärelle, vahvistaen samalla voimavaroja ja palautumista.

  Lue lisää

 • Ilorannan leikkimieliset olympialaiset

  Ilorannan olympialaiset

  Leikkimieliset Olympialaiset kisataan joukkueina Ilorannan pihamaan maalaisympäristössä. Ilorannan olympialaiset ovat oiva ohjelma niin leirikouluihin kuin yritystapahtumiin.

  Lue lisää

 • Kalastusta lautalta

  ”Pienet kalavaleet”- Ohjattu kalastusretki lautalla

  Puhtaan ja kirkkaan Iso Roineveden rannalla Ilorannassa on helppoa tutustua kalastuksen saloihin. ”Pienet kalavaleet” on Kalatalousliiton ja MEK:in palkitsema Ilorannan kalastusohjelma, johon voi ottaa osaa 15-30 henkilöä kerrallaan. Syksyn erikoisuutena on ravustusohjelma. Talven ohjelma sisältää pilkkimistä, katiskakalastusta ja iltaöisen madepilkin Iso Roineveden jäällä.

  Lue lisää

 • Rapuja Iso-Roineelta

  Ravustusretki

  Rapujen pyydystäminen on kokemus, jonka jokaisen on ainakin kerran elämässään koettava. Ravustusaika Suomessa on 21.7-31.10. Ilorannan lautta kulkee Iso-Roineella rapumerralta toiselle. Retken aikana nostetaan rapumerrat, otetaan saalis talteen, laitetaan uudet syötit ja heitetään merrat takaisin.

  Lue lisää

 • Retki hämäläiseen pimeyteen ja hiljaisuuteen

  Pimeän retkeilyn tarjoamat upeat kokemukset eivät ainoastaan innosta, vaan kehittävät myös mielenhallintaa. Suurin osa pimeyden pelotteluista asustaa oman mielen sopukoissa. Tule mukaan Ilorannan pimeäretkelle ja haasta aistisi!

  Lue lisää

 • Päiväunet metsässä Ilorannassa

  Päiväunet metsän siimeksessä

  Ilorannan ikiaikainen vanha metsä huojuu kevyesti, metsä suhisee vaimeasti. Linnun laulu korkealla puiden latvoissa säestää matkaasi päivälevolle. Vedä keuhkot täyteen raikasta, puhdasta ilmaa – puhalla huolet ja murheet ulos!

  Lue lisää

 • Tikkupullat nuotiolla

  Tikkupullan paisto nuotiolla

  Tikkupulla on retkiklassikko – ja syystä. Onko mikään ihanampaa kuin istua tikkupullakahvien äärellä kantoa vasten? Parhaimman makuiset pullat saa kypsymään hiilloksen lämmössä, mutta harvoin kukaan malttaa odottaa niin kauan. Mutta vaikka tikkupulla olisi ulkopuolelta tummunut ja sisältä vielä pehmeä, se on silti suuri herkku. Kun pullan vielä dipataan mansikkahilloon, suosio on taattu.

  Lue lisää

 • Close-up of Pancakes with Berries

  Lettukestit

  Lettu, ohukainen, räiskäle, lätty – rakkaalla ruoalla on useita nimityksiä. Lättykestit ovat suomalaiseen perinteeseen kuuluva tapahtuma, jossa paistetaan ja syödään lettuja. Lättykestejä järjestetään Ilorannassa usein. Mikä olisikaan herkullisempaa kuin räiskäleet, joita nautitaan ulkoilmassa ja iloisen seuran kera?!

  Lue lisää

 • Erätaitoja opettelemassa

  Erätaidot tutuksi

  ”Erätaidot tutuksi” elämyksessä opetellaan perustaitoja selviytymiseen ja luonnossa liikkumiseen. Ohjelmassa esim. etäisyyden arviointia, puukon käyttöä ja tulentekoa. Osallistujat oppivat arvokkaita avaintaitoja miellyttävään ja turvalliseen luonnossa liikkumiseen.

  Lue lisää

 • Kalliolaskeutuminen Hyypiön linnavuorella

  Kalliolaskeutuminen

  Ohjaajan johdolla osallistujat lähtevät noin 3 kilometrin mittaiselle matkalle lähellä sijaitsevalle Hyypiön linnavuorelle. Saavuttaessa linnavuorelle heitä odottaa noin 12 metriä korkea kallioseinämä. Halukkaat voivat laskeutua köyden ja valjaiden avulla asiantuntevan ohjaajan opastuksella. Laskeutumisen jälkeen osallistujat kokoontuvat kallion alapuolelle nauttimaan eväitä nuotion äärellä ennen paluumatkaa. Kypärät ja hanskat lainataan Ilorannasta.

  Lue lisää

 • Lampaan kerintä

  Villan keritseminen ja kehräys

  Lampaan villan keritseminen on prosessi, jossa ajetaan villa pois. Tämä tarkka työvaihe suoritetaan Ilorannassa vuosittain, ja se on olennainen osa eläinten hyvinvointia ja terveyttä. Keritsemällä villa poistetaan, mikä helpottaa eläinten […]

  Lue lisää

 • Ruisleivät pöydällä

  Ruisleivän leivonta

  Sukella menneeseen ruokakulttuuriin. Pääset itse leipomaan ruisleivän Ilorannan Elin isomummon aikaisella 100-vuotta vanhalla juurella ja reseptillä. Entisajan tavat ovat helposti kuviteltavissa, kun upotat sormesi taikinaan ja leivot leipää tarinoita kuunnellen. Tuore uunista otettu ruisleipä maistuu ja tuoksuu. Saat leipomasi ruisleivän kotiin viemisiksi.

  Lue lisää

 • Metsäkylpy Ilorannan Voimametsässä

  Shinrin-Yoku on Japanin metsäviraston luoma termi, joka voidaan suomentaa ”metsäkylvyksi”. Japanissa on jo vuodesta 1982 tutkittu metsän terveyttä edistäviä vaikutuksia ja nykyisin siellä voidaan lääkärin toimesta määrätä lääkkeeksi oleskelua metsässä.

  Lue lisää

 • Luontojoogaa metsässä

  Metsäjooga

  Metsäjooga terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta terveysliikuntaa. Liikkeet tehdään seisten ja ne soveltuvat lähes kaiken ikäisille ja kuntoisille.

  Lue lisää