fbpx

Etusivu » Elämykset ja aktiviteetit » Kalastus

Kalastus

Puhtaan ja kirkkaan Iso Roineveden rannalla Ilorannassa on helppoa tutustua kalastuksen saloihin. Innokkaat kalastajat voivat kalastella omatoimisesti laiturilta vaikka aamusta iltaan tai lähteä soutuveneellä onkimaan kaislikon reunaan.

Kalastusta lautalta

Puhtaan ja kirkkaan Iso Roineveden rannalla Ilorannassa kalastusharrastukseen pääsee tutustumaan, sillä kauniiden ja puhtaiden vesien äärellä on mitä parhaimmat puitteet nauttia perinteikkäästä luontoharrastuksesta. Innokkaat kalastajat voivat vieri vieressä viettää pitkiäkin päiviä laiturin nokassa onkien tai houkutella saalista koukkuunsa soutuveneestä kaislikon reunamilta.

Alueen vesissä uiskentelee monipuolinen kalalajisto joista taimen, kuha, ahven ja hauki ovat halutuimpia saaliita kalastajalle. Matalat kovapohjaiset lahdet ovat erityisen suosittuja madepilkkipaikkoja talvisin. Ilorannasta on vuosien saatossa muodostunut paikka, jossa nautitaan ja lomaillaan, mutta myös siirretään kalastusperinnettä seuraaville sukupolville.

Iso Roineella mato-ongella saa kalastaa ilman kalastuslupaa. 18-69-vuotiaat tarvitsevat virvelikalastukseen valtion kalastonhoitomaksun. Lisätiedot: www.eraluvat.fi