fbpx

Etusivu » Elämykset ja aktiviteetit » Retki hämäläiseen pimeyteen ja hiljaisuuteen

Retki hämäläiseen pimeyteen ja hiljaisuuteen

Pimeän retkeilyn tarjoamat upeat kokemukset eivät ainoastaan innosta, vaan kehittävät myös mielenhallintaa. Suurin osa pimeyden pelotteluista asustaa oman mielen sopukoissa. Tule mukaan Ilorannan pimeäretkelle ja haasta aistisi!

alk. 200 € / ryhmä
2 h
2

25

Retki alkaa hyvin konkreettisella pimeänäkötestillä. Elämysohjaajamme johdattaa ryhmän valottomaan tilaan, jossa on erilaisia ja -värisiä esineitä. Silmän hieman tottuessa, alat hahmottamaan pimeyden keskellä asioita. Ohjaaja kertoo ajan kulun ja sen mitä silmässä silloin tapahtuu. Näetkö mitään minuutin jälkeen? Entä viiden minuutin jälkeen? Kun maksimi on saavutettu, syttyy valot. Mitä kaikkea tilassa onkaan ja mitä sinä näit? Koe voidaan toistaa uudelleen nyt kun tiedät mitä katsoa – näetkö nyt paremmin tai nopeammin?

Ryhmä siirtyy tilasta raikkaaseen, puhtaaseen ulkoilmaan – on metsäretken vuoro. Elämysohjaan johdolla siirrytään metsään, jossa jokainen vuorollaan saa kävellä pienen matkan ihan yksin täysin pimeässä. Pimeässä metsässä muutkin aistit herkistyvät, suuntavaisto kertoo sinulle pimeässäkin mihin suuntaan sinun tulisi kulkea. Kuuloaisti herkistyy, rasahdukset, joita päivällä ei kuulu kuulostavat nyt rysähdyksiltä. Laavulta leijailevan savun tuoksukin tuntuu voimakkaampana. Tuntoaistisi herkistyy myös, kuulostele miltä tuuli tuntuu kasvoillasi tai mahdollisesti jopa kostea sade. Pimeydessä nautitaan myös opastetusti hetki hiljaisuudesta, pysähdytään ja kuunnellaan mitä kuulemme.

Retki päättyy laavulle, jossa jaetaan kokemuksia ja tarinoita pimeydestä ja hiljaisuudesta.

Pimeäohjelma on kokonaisuutena turvallinen. Käveltävä metsäreitti (n. 1 km) on helppokulkuinen ja eksymisen mahdollisuutta ei ole. Metsissämme ei ole vaarallisia petoelämiä.

Säävarustus: Pukeudu sään mukaisiin varusteisiin.

Lisäpalvelut: Iltapala laavulla / makkaranpaisto.

Retkeen on myös mahdollista yhdistää majoitus miljardin tähden hotellissa – riippumatossa!