fbpx

Iloranta – levähdyspaikka kiireen keskellä

Ystävällinen hymy, kaunis luonto, liikunta ja rentoutuminen odottavat lomavieraita, koululaisia, yrityksiä ja maailmanmatkaajia. Tule sellaisena kuin olet – Tervetuloa perheeseen!

”Äiti, mulla ei oo mitään tekemistä”, on lausahdus, jota et tule lomalla Ilorannassa kuulemaan. Sen sijaan yhdessäolo, leikki ja riemu ovat asioita, jotka Ilorannasta tulevat ensimmäiseksi mieleen. Ilorannasta löytyy kivaa tekemistä kaikille vauvasta teiniin ja vaariin. Iloranta on kokonaisvaltaista hyvinvointia – aikaa itselle ja läheisille.

Meidän Iloranta on välittömyyttä, ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta. Meille tulet niin kuin mummolaan. Siksi monet lomavieraat palaavatkin vuosi vuoden jälkeen takaisin kesä- ja hiihtoloman viettoon Ilorantaan.

Loma Ilorannassa on mielen ja kehon virkistymistä. Istu valmiiseen ruokapöytään nauttimaan maukkaasta ja herkullisesta kotimaisesta ruoasta. Osallistu yhdessä tekemiseen tai rentoudu yksin luontopolun ja metsän hiljaisuudessa. Päivittäistä ohjelmaa on koko perheelle lasten leikeistä ja pihapeleistä aikuisten ohjattuihin liikuntahetkiin.

Rapukaudella käydään ravustamassa ja ympäri vuoden paistuvat herkulliset letut avotulella. Voit käydä ihastelemassa, rapsuttelemassa ja syöttämässä maatilan eläimiä. Kesällä llorannan hiekkaranta kutsuu rentoutumaan ja loikoilemaan kiireettä, talvella jäävät stressi ja kolotus avantoon. Puu- ja savusaunan löylyt hemmottelevat kehoa ja mieltä.

Tutustu Ilorannan tiloihin ja palveluihin

Päärakennus
Viherpeippo
Pähkinä
Luontopolut
Lintutorni
Peltolenkki
Ulkoaktiviteettialue
Pihavarasto
Ranta-alue
Rantamäki
Sylvia Regina
Aitat
Riihi
H2 Leenan huone
H1 Mummun ja vaarin huone
Omenatarha on päärakennuksen yhteydessä
Omenatarha on päärakennuksen yhteydessä
Päärakennus
Päärakennus

Majoitustilat

Iloranta majoittaa kesällä 90-100 vierasta ja talvisin 80-90 vierasta. Ilorannan majoitustiloista löydät hotellitasoisia huoneita sekä mökkejä ja aittoja. Kaikkiin huoneisiin on saatavilla lisävuode. Liinavaatteet kuuluvat huoneisiin talon puolesta, mutta muualla kuin Omenatarhassa majoittuvien on tuotava pyyhkeet mukanaan kesäaikaan.

Tarjolla on myös huoneita, joihin voi tuoda mukanaan eläinystävän. Iloranta huolehtii huoneiden loppusiivouksesta.

Ruoka

Ilorannassa hyvällä ja maukkaalla ruoalla on pitkät perinteet paikan historiassa. Käytössä on edelleen reseptejä, jotka ovat Elin-isomummon käsialaa. Ilorannassa ruoka tehdään aina rakkaudella!

Rapuja tarjolla tillin kanssa
Rapurapurallaa 🙂
Pitopöytä
Ilorannan Savusauna lämpenee
Vesi voi tuntua kylmältä
Iso-Roineen jäässä on Nooran kokoinen aukko

Saunat ja uimaranta

Ilorannan saunamaailma on todellinen saunomisen tyyssija. Moderni puusauna ja savusauna kutsuvat nauttimaan lämmöstä ja huumaavasta tunnelmasta. Saunomisen jälkeen on helppo laskeutua laiturille ihailemaan taivasta ja kuuntelemaan luonnon ääniä. Virkistävä uinti on upea tapa päättää päivä ja nauttia järvimaisemien rauhasta.

Aktiviteetit ja liikunta

Liikunta on ilomme. Haluamme tarjota lukuisia erilaisia vaihtoehtoja liikkua, jotta jokaiselle löytyisi varmasti omalle hyvinvoinnille ja kuntotasolle sopivia mahdollisuuksia. Ja siitä tarttuisi mukaan arkeen säännöllinen liikunta.

Loma-aikoina ohjaamamme ryhmäliikuntatunnit, pelit ja leikit tarjoavat hauskaa yhteistä ajanvietettä. Näistä voi myös saada inspiraatiota säännöllisen liikunnan lisäämiseen arkeen. Omatoimiseen liikkumiseen on runsaasti mahdollisuuksia. Sauvakävely- ja pyöräilyreitit halkovat hämäläisiä metsiä ja maaseutua. Järvellä voi liikkua veneillen, meloen, suppaillen tai vesijuosten.

Talvisin säiden salliessa luonnon helmaan pääsee liikkumaan luistellen, lumikenkäillen, potkukelkalla tai hiihtäen valmiiksi tehtyjä latuja pitkin. 

Omatoimista lihaskuntoharjoittelua varten Ilorannan maalaismaisemaa kiertää noin kilometrin pituinen peltolenkki, jonka varrella on lihaskuntosuorituspaikkoja. Ulkotreenin voi tehdä reitillä oman fiiliksen mukaan leppoisasti tai crossfit-tyyppisesti kaiken irti ottaen.

Tutustu aktiviteetteihin

 • Ilorannan lasten leikkipaikka

  Leikki-ja kiipeilypaikka

  Pienemmille lapsille on tarjolla hauskaa tekemistä pihapiirissä erilaisten temppuiluiden ja kiipeilyjen parissa. Lisäksi alueelta löytyy perinteinen leikkimökki, jossa lapset voivat viettää aikaa ja leikkiä.

  Lue lisää

 • Joukkuepalloilulajit ulkona

  Ilorannasta löytyy monia erilaisia mahdollisuuksia ulkona pelattaviin palloilulajeihin. Voit kokeilla taitojasi jalkapallo- ja pesäpallokentällä, koriskentällä tai kesäpäivänä rannassa rantalentiskentällä.

  Lue lisää

 • Kalastusta lautalta

  Kalastus

  Puhtaan ja kirkkaan Iso Roineveden rannalla Ilorannassa on helppoa tutustua kalastuksen saloihin. Innokkaat kalastajat voivat kalastella omatoimisesti laiturilta vaikka aamusta iltaan tai lähteä soutuveneellä onkimaan kaislikon reunaan.

  Lue lisää

 • Pihapelit

  Ilorannan pihapiirissä avautuu vierailijoille laaja valikoima perinteisiä pihapelejä, jotka tarjoavat mainiota viihdettä ja liikunnallista aktiviteettia koko perheelle ja ystäväporukoille. Voit kokeilla taitojasi erilaisissa peleissä ja nauttia samalla ulkoilusta kauniissa ympäristössä.

  Lue lisää

 • Man Riding Board on Middle of Body of Water

  Suppailu

  Rauhallisen Iso-Roineen rannalla sijaitsevana kohteena, Iloranta tarjoaa monipuolisia vesiaktiviteetteja, mukaan lukien stand up -melonta eli SUP-lautailu.

  Lue lisää

 • A group of people cross country skiing in the woods

  Lumikenkäily

  Talvisesta luonnosta ja sen hiljaisuudesta voi nauttia helposti lumikengillä kulkien. Ilorannan ympäröivä kaunis maalaismaisema ja luontopolut tarjoavat upeat puitteet lumikenkäretkille. Talven taika näkyy kimmeltävissä hangissa ja lumisissa metsissä.

  Lue lisää

 • Iloranta Open tennisturnaus

  Tennis

  Ilorannassa on kaksi tenniskenttää, jotka odottavat innokkaita pelaajia. Olemme järjestäneet useita tenniskursseja aikuisille ja lapsille, jotka ovat olleet suosittuja vieraidemme keskuudessa. Joka vuosi järjestetään Iloranta Open – tennisturnaus jossa mitellään voitosta hyvässä yhteishengessä.

  Lue lisää

 • Person on Kayak Under Blue and White Sky

  Melonta & soutuveneet

  Kesäpäivän iloksi voit valita soutuveneen tai kanoottimme ja lähteä omatoimiselle retkelle. Pakkaa eväät mukaan ja suuntaa kohti kaunista järveä, josta avautuvat upeat maisemat.

  Lue lisää

 • Kuntosali

  Ilorannan kuntosali ja monitoimitila tarjoavat mahdollisuuden liikkua silloinkin kun sää ulkona ei ole kaikkein parhain. Kuntosali on päärakennuksen yhteydessä olevan Omenatarhan alakerrassa.

  Lue lisää

 • Potkurilla järven jäällä

  Potkukelkkaretket

  Potkukelkka, lempinimeltään potkuri, on käytännöllinen kulkuväline, joka on olennainen osa Suomessa maaseudulla asuvien ihmisten talvista arkea – ainakin lumisina talvina.

  Lue lisää

Ympäristö ja luonto

Ilorannan lähimetsän 3,5 kilometrin pituinen luontopolku kulkee metsän siimeksessä vaihtelevassa maastossa ja päätyy vanhan männyn juurelle laavulle. Laavulla voi halutessaan yöpyä tai paistaa vaikkapa tikkupullat ja keittää nuotiokahvit. Luontopolusta voi nauttia myös opastettuna retkenä, jossa puut, kasvit, linnut ja muut metsäneläimet tulevat tutuiksi. Luontopolun yhteyteen on päivitetty hyvin informatiivinen jääkausipolku, jossa infoa hyvin ajankohtaisesti ilmaston lämpenemisestä.

Rauhoittavaa voimaa omaan hyvinvointiin voi hakea myös Ilorannan voimametsästä. Voit istahtaa mättäälle, ihailla sammaleisten kivien kauneutta, naavaisia kuusenoksia tai eläinten tekemiä pieniä polkuja. Voit katsella korkeuksiin kohoavia puita ja kuunnella hiljaisuutta. Matkan varrella voit törmätä ajatuksia herättäviin kyltteihin, jotka kehottavat läsnäoloon ja nauttimaan juuri tästä hetkestä kaikilla aisteilla.

Ilorannan rantamäellä kasvaa paljon jo häviämässä olevia kedon kasveja, kuten mäkitervakkoa, keltamataraa, ketokaunokkia ja kesämaitiaista. Aivan järven rannassa on tervaleppälehto ja lintutorni, joka houkuttaa katselemaan lintujen muuttoa varsinkin keväisin ja syksyisin. Ilorannan luonto kutsuu viihtymään!