fbpx
Leirikoululaisten kengät

Tervetuloa leirikouluun Ilorantaan!

Iloranta on elämyksiä ja oppimista, “Maalle oppimaan” –auditoitu leirikoulukohde.

Leirikouluja on järjestetty Ilorannassa 80-luvulta saakka, ja niihin on osallistunut vuosien varrella yli 40 000 oppilasta. Leirikoulumme on täyden palvelun kokonaisuus sillä leirikouluun sisältyy aina ohjatut leirikouluaktiviteetit, täysihoito ja majoituspalvelut. 

Leirikoulu Ilorannassa antaa yhteisiä elämyksiä ja lukuisia hauskoja muistoja sekä hyviä eväitä koulutyöhön. Monipuolisissa aktiviteeteissa on muun muassa kädentaitoja ja liikuntaa. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi ruisleivän leipomista, kalastusta, lumikenkäilyä, luonnonjää-curlingia tai vaikkapa lampaanvillan karstaamista, kehräämistä ja villan huovuttamista.

Ilorannan leirikoulussa voitte kokea maaseudun elämää, rapsutella tilan eläimiä ja oppia paljon luonnosta. Ilorannassa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet, kuten pingis- ja biljardipöydät, tenniskentät, trampoliinit, lento- ja koripallokentät sekä kiipeilyseinä.

Leirikoululle on saatavilla valmis viikko-ohjelma, jonka useimmat luokat valitsevat sellaisenaan. Ohjelmassa on sopivassa määrin vapaa-aikaa sekä ohjelmaa, yleensä 2-3 ohjelmaa/päivä. Ohjelmarungosta meillä on vuosikymmenien kokemus, ja se on kokemuksen myötä hiotunut nykyiseen muotoonsa. Opettajien ei tarvitse itse järjestää ohjelmaa, eikä meille tarvita omia eväitä. Mikäli ei ole mahdollisuutta osallistua koko viikoksi, ohjelman voi koota itse tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Tervetuloa viihtymään leirikouluun Ilorantaan!

Esimerkkiohjelmat 4. päivän leirikouluun

Kaikki leirikoulumme suunnitellaan yhteistyössä ja räätälöidään luokan toiveiden mukaan.

Talvileirikoulu – 280 €/hlö

Maanantaina
Saapuminen herkulliselle kotiruokalounaalle
Lumikenkäretki talviseen metsään
Saunominen rantasaunoilla ja pulahdus avantoon

Tiistaina
”Villanpehmeä hetki”, lampaanvillan karstaus ja kehrääminen
Erätaidot tutuksi: harjoitellaan talvisia erätaitoja metsässä
Perinteinen Suomalainen savusauna ja avanto
Lättykestit kuutamolla

Keskiviikkona
Kalastusretki jäälle: opetellaan pilkkimisen salat, sekä katsotaan tuleeko jään alta verkoista ja katiskoista saalista
Iltapäivä jäällä: Luonnonjääcurlingia, napakelkkailua ja tossulätkää
Saunominen ja avanto
Ruisleivän leipominen kotiin viemisiksi
Luokan oma illanvietto Lystissä; lautapelejä, biljardia, kisailuja tai vaikka disco

Torstaina
Leikkimieliset Ilorannan talviolympialaiset, mäenlaskua, lumifudista
Oman ruisleivän vastaanotto
Lounaan jälkeen kotimatkalle

Syysleirikoulu – 390 €/hlö

Maanantaina
Saapuminen herkulliselle kotiruokalounaalle
Erätaidot tutuksi: etäisyyden mittaaminen luonnossa, tulen teko, tulitikkujen ja puukon käsittely sekä veden keittäminen
Saunominen rantasaunoilla ja uiminen Iso-Roineessa
Omatoiminen makkaranpaisto laavulla

Tiistaina
Leikkimieliset Ilorannan Olympialaiset
Seinäkiipeilyä
Pimeäretki, jossa testataan hämäränäköä pimeässä riihessä ja kuljetaan sitten pimeän metsän läpi laavulle

Keskiviikkona
Pienet kalavaleet, kalastusta Ilorannan lautalla
Jääkauden jäljet –luontopolku, jonka aikana tutustutaan jääkauden sulamisvaiheen tapahtumiin.
Saunominen ja uiminen
Ruisleivän leipominen kotiin viemisiksi
Iltaletut ulkona, luokan yhteistä illanviettoa vaikkapa discon merkeissä

Torstaina
Kuvasuunnistus
Oman ruisleivän vastaanotto
Lounaan jälkeen kotimatkalle

Usein kysyttyä leirikouluista

Voit lähettää tarjouspyynnön leirikoulusta verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse myynti@iloranta.fi. Mainitse tarjouspyynnössä ainakin toivomasi ajankohta, koulu ja luokka-aste, alustava oppilasmäärä, haluamanne leirikoulun kesto (jos päätetty), sekä mahdollinen kuljetustarve. Tarjoukset ovat voimassa muutaman viikon ja voitte tarjouksen saatuanne varata sopivan ajankohdan alustavasti siksi aikaa, kun käytte tarjousta läpi, jos sellainen on jo tiedossa. Alustava varaus tulee vahvistaa ennen tarjouksen voimassaolon päättymistä, jotta se pysyy voimassa.

Varauksen vahvistamisen jälkeen lähetämme rahastonhoitajalle maksulinkin varausmaksua (400 €) varten. Maksamalla varausmaksun vahvistatte varauksenne. Tämän jälkeen laskutamme vielä 25 % ennakkomaksun noin puoli vuotta ennen leirikoulua. Ennakkomaksu lasketaan alustavan henkilömäärän mukaan. Maksettuja maksuja ei palauteta, mikäli leirikoulu peruuntuu teidän toimestanne. Loppusumma laskutetaan heti leirikoulun jälkeen toteutuneen oppilasmäärän mukaan, eli sairastuneita tai muuten pois jääneitä oppilaita ei laskuteta.

Laadimme leirikoulun ohjelman ja aikataulun syksyn leirikoulujen osalta ennen kesälomia ja kevään leirikoulujen osalta alkuvuodesta. Lähettelemme ohjelman ja infokirjeen, sekä varustelistan myös tällöin. Noin kuukautta ennen leirikoulua lähetämme taulukon osallistujien nimilistaa, allergiatietoja, sekä huonejakoa varten. Tämä lista tulee palauttaa täytettynä viimeistään 2 viikkoa ennen leirikoulua.

Lähetämme jokaiselle varauksen tehneelle luokalle erikseen varustelistan vuodenajan mukaan.

Saunominen ja uiminen/avanto kuuluu joka päivän ympäri vuoden leirikoulu ohjelmaan eikä maksa ylimääräistä / lisääLähetämme jokaiselle varauksen tehneelle luokalle erikseen varustelistan vuodenajan mukaan.

Ilorannan puolesta ei ole vähimmäisvaatimusta valvojien suhteen, ja käytännöt vaihtelevat luokkien välillä. Joillain luokilla vain opettaja tulee mukaan, kun taas joillain voi olla opettajan lisäksi kolmekin valvojaa. Oppilaiden ikä, luokan dynamiikka ja rauhallisuus, sekä oppilaiden erityiset tarpeet vaikuttavat sopivaan valvojien määrään. Suosittelemme että opettajan lisäksi olisi ainakin yksi valvoja per luokka, jotta esim. yövalvontaa voi jakaa, eikä valvonta käy liian raskaaksi.

Jokaiseen ohjattuun aktiviteettiin kuuluu ohjaaja Ilorannasta, mutta oppilaat ovat kuitenkin aina opettajan/valvojien vastuulla. Myöhään illalla ja öisin Ilorannassa ei yleensä ole henkilökuntaa, joten yövalvonta on myös luokan valvojien vastuulla. Pulmatilanteissa saatte kuitenkin aina puhelimitse henkilökunnan kiinni myös ilta- ja yöaikaan.

Leirikoululaiset majoittuvat yleensä Ilorannan pihapiirissä sijaitsevassa, mummolahenkisessä Punaisessa talossa. Punaisessa talossa on 2-6 hengen huoneita, joissa osassa on kerrossänkyjä. Osassa huoneita on myös oma wc ja suihku, osassa pelkkä wc ja osassa on jaettu wc ja suihku käytävällä huoneiden ulkopuolella.

Jos leirikouluryhmiä on useampi kerrallaan, osa oppilaista majoittuu myös 6 hengen mökeissä tai päärakennuksen huoneissa. Majoitukseen kuuluvat aina lakanat ja loppusiivous.

Ilorannassa on yli 100 vuodepaikkaa, joten leirikoululuokan lisäksi on yleensä muitakin asiakkaita, joko muita leirikoululuokkia, yritysryhmiä, tai lomalaisia. Pyrimme kuitenkin varaamaan leirikoululaisille majoitustilat omista rakennuksistaan ja porrastamaan ruokailut siten, että kaikilla on omaa rauhaa. Isoon pihapiiriin mahtuu paljon väkeä, ja tekemistä sekä tiloja riittää kyllä useammallekin ryhmälle. Myös saunavuorot jaetaan ryhmille erikseen.

Leirikoulun varausvaiheessa tulee toimittaa Ilorannalle koulun nimi ja luokan tunnus, yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite, sekä luokan rahastonhoitajan tai muun maksajan sähköpostiosoite ennakkomaksulinkkiä varten. Lisäksi tässä vaiheessa tulee ilmoittaa alustava henkilömäärä (oppilaat ja valvojat), sekä toiveet leirikoulun aktiviteeteista.

Ilorantaa koskee majoitusliikkeiden velvollisuus kerätä matkustajatiedot yöpyvistä matkustajista esimerkiksi pelastuslaitosta ja muita viranomaisia varten. Tästä syystä myös kaikkien leirikoulun osallistuvien etu- ja sukunimet tulee toimittaa Ilorantaan. Nimilista ja osallistujien allergia- ja erityisruokavaliotiedot, sekä huonejako tai toiveet huonekavereista tulee toimittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen
leirikoulua. Toimitamme huonejakoa varten taulukon, josta näette vuoteiden määrät teille varatuissa huoneissa.

Pääosin Ilorannan leirikouluohjelmat sopivat kaikille. Aivan kaikki ohjelmat kuten esimerkiksi seinäkiipeily eivät olet esteettömiä

Leirikoulupakettiin kuuluvat kaikki ateriat (aamiaiset, lounaat, päivälliset ja iltapalat) tulopäivän lounaalta lähtöpäivän lounaalle. Ateriat tarjoillaan noutopöydästämme ja ruoka on oppilaille hyvin maistuvaa, tavallista kotiruokaa, joka kerää kiitosta ryhmä toisensa jälkeen.

Iltapaloina on esimerkiksi sämpylöitä, hedelmiä, lettuja tai nuotiomakkaraa. Välipaloja ei yleensä tarvita, mutta jos ruokailuväli jonain päivänä venyy pitkäksi aktiviteettien aikataulujen vuoksi, tarjoamme myös välipalaa. Ruokaa on aina runsaasti, eikä Ilorannassa tarvitse jäädä nälkäiseksi.

Huomioimme myös kaikki etukäteen ilmoitetut allergia, sekä muut erityisruokavaliot, kuten kasvis- ja vegaani-, sekä uskonnolliset ruokavaliot.

Loppukevään ja alkusyksyn leirikouluissa on mahdollista järjestää leirikioski erikseen sovittavana ajankohtana. Kioskissa on myytävänä karkkia, sipsejä, limsaa ja jäätelöä. Maksuvälineenä kioskissa käy käteinen, joten kioskista on hyvä sopia etukäteen, jotta oppilaat voivat varata rahaa mukaan.

Ilorannassa on vastuuvakuutus mikäli ohjatuissa ohjelmissa tapahtuu tapaturma. Kouluilla on myös oltava omat vakuutuksensa.

Asiakkaiden kokemuksia leirikouluista

Näin leirikoululaisemme kertovat meistä:

Leirikoulu yhdisti luokkamme yhteishenkeä

Leirikoulu Ilorannassa oli ihan parasta! Tehtiin paljon erilaisia hauskoja tehtäviä ja kisoja koko luokan kanssa. Uitiin ja saunottiin sekä pelattiin pallopelejä. Mökit missä nukuimme olivat kaikkien mielestä kivoja!
Saimme myös olla eläimien kanssa tekemisissä ja kävimme metsäretkillä.
Koko luokalle jäi tosi kiva fiilis leirikoulusta ja siitä puhuttiin paljon sen jälkeen!
– Kaisla ja Isla

Opettajille stressitön ja helppo valinta

Valmis ohjelma ja täysihoito vapauttavat opettajatkin keskittymään olennaiseen kun ei tarvitse huolehtia käytännön järjestelyistä. Monipuoliset luontoaktiviteetit tarjoavat elämyksiä ja yhteisiä kokemuksia. Luonnonkaunis ympäristö, hyvä ruoka ja maatilamajoitus luovat puitteet rennolle yhdessäololle ja ryhmäytymiselle.
– Ope Niittykummun koulusta

Turvallinen ja yhteishenkeä lujittava kokemus

Minua huoltajana ilahdutti erityisesti se, että Ilorannassa käytännön järjestelyt on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten valmiiksi. Näin opettajat voivat keskittyä läsnäoloon ja ohjaamiseen leirikoulun aikana. Kodikkaan maatilamajoituksen, täysihoidon ja aktivitteettien ansiosta lapset viihtyvät erinomaisesti – eivätkä kaivanneet kännyköilleen.
– Henna, Aadan äiti

Authentic Finnish Educational Travel Product voittaja

Ilorannan koulutusmatkailutuote palkittiin ”Authentic Finnish Educational Travel Product-tuotekilpailun 2019” palkinnolla! 

Visit Finlandin ja Opetushallituksen edustajista koostuva raati arvioi tuotteemme ”Diving into Finnish nature, culture, history and educational system” voittajien joukkoon 6.9.2019.

Palkinnon kriteereinä olleet autenttisuus, paikallisuus, elämyksellisyys, koulutuksellisuus ja ainutlaatuisuus, yhdessä kestävän kehityksen kanssa, ovat tulleet tutuiksi Ilorannassa jo vuosikymmenten ajan.