fbpx

Etusivu » Elämykset ja aktiviteetit » Tikkupullan paisto nuotiolla

Tikkupullan paisto nuotiolla

Tikkupulla on retkiklassikko – ja syystä. Onko mikään ihanampaa kuin istua tikkupullakahvien äärellä kantoa vasten? Parhaimman makuiset pullat saa kypsymään hiilloksen lämmössä, mutta harvoin kukaan malttaa odottaa niin kauan. Mutta vaikka tikkupulla olisi ulkopuolelta tummunut ja sisältä vielä pehmeä, se on silti suuri herkku. Kun pullan vielä dipataan mansikkahilloon, suosio on taattu.

15 € / hlö
1 h
5

20
Tikkupullat nuotiolla

Tikkupulla on äärimmäisen herkullinen nuotioherkku. Optimaalisin lopputulos saavutetaan paistamalla pullat hiilloksen lämmössä, mutta harvoin innokkaat paistajat ja herkuttelijat jaksavat odottaa niin pitkään.

Kun tulet on saatu syttymään, otetaan taikinasta noin kananmunan kokoinen annos ja hierotaan siitä kämmenien välissä pikkusormen vahvuinen tanko. Laitetaan tangon toinen pää puutikun terävään päähän ja kieputaan pullatanko tikun ympärille korkkiruuvin tapaan siten, että kieputuksen väliin jää aina noin 1 senttimetri. Kypsennetään pullatikkua hitaasti käännellen riittävän kaukana nuotion hiilloksesta.