fbpx

Etusivu » Elämykset ja aktiviteetit » Metsäkylpy Ilorannan Voimametsässä

Metsäkylpy Ilorannan Voimametsässä

Shinrin-Yoku on Japanin metsäviraston luoma termi, joka voidaan suomentaa ”metsäkylvyksi”. Japanissa on jo vuodesta 1982 tutkittu metsän terveyttä edistäviä vaikutuksia ja nykyisin siellä voidaan lääkärin toimesta määrätä lääkkeeksi oleskelua metsässä.

2h
1

10

Metsäkylvyllä tarkoitetaan metsässä vietettyä laatuaikaa. Se ei ole liikuntaa, vaan olemista metsässä, hidasta vaeltelua. Metsäkylvyn tarkoituksena on nauttia luonnosta kaikki viisi aistia avoimena. Nauti äänistä, tuoksuista, maisemasta ja hengitä metsää sisääsi.

Metsäkylvyllä on tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia.

  • Voimaannuttaa
  • Lievittää stressiä
  • Rauhoittaa
  • Alentaa verenpainetta
  • Alentaa sydämen sykettä

Rauhan ja rentouden löytämiseen metsässä ei ole yhtä oikeaa tapaa. Me tarjoamme turvallisen ja ohjatun kokemuksen, jonka avulla voit jatkossa itsenäisesti jatkaa metsäkylpyjä.

Lähdemme elämysohjaajan johdolla Ilorannan metsäpolulle. Hyvin merkityllä reitillä edetään rauhallisesti. Vuodenajan mukaan jalkojen alla on joko ikiaikaista sammalta, seassa männyn tai kuusen neulasia tai sitten kenkien alla narskuu puhdas valkoinen lumipeite. Uskallatko ottaa kengät pois jalasta? Miltähän polku tuntuisi paljaan jalan alla?

Isojen ja ikivanhojen puiden ympäröimänä tunnet kuinka rauhoitut, hengität maailman puhtainta ilmaa keuhkosi täyteen ja hartiat rentoutuvat. Metsä tekee ikiaikaista tehtäväänsä. Muutkin aistit heräävät vähitellen. Hiljaisuudessa voit kuulla puiden huminan ja lintujen viserryksen. On niin hiljaista, että voit kuulla jopa omat ajatuksesi katsellessasi korkealle taivaisiin ulottuviin puiden latvoihin.

Retken rauhoittava vaikutus jatkuu nuotiopaikalla, kun nautitaan kuumaa juotavaa ja tuijotellaan liekkeihin kerraten mielessäsi vielä asioita joista voit olla onnellinen.

Retki kestää n. 2 tuntia ja sen aikana opit rauhoittumaan sekä olemaan läsnä hetkessä. Voit tehdä retken seuraavana päivänä jo ilman ohjausta. Vuodenajasta riippuen tarvitset omat hyvät jalkineet ja tarvittavan (lämpimän) vaatetuksen. Matka on enintään 3 km, mutta pituudella ei ole merkitystä tärkeintä on tietoinen oleminen metsässä.