fbpx

Etusivu » Tapahtumat » Puhdas luonto-ohjelma

Puhdas luonto-ohjelma

01.01.2021 08:00 01.01.2022 17:00

— ELÄMYSOHJELMA kesto 3vrk— Koe kanssamme puhdas luonto, maista maankuulua lähiruokaa, ota rapua niskasta ja rentoudu savusaunan pehmeissä löylyissä. Loma Ilorannassa on kokonaisvaltaista hyvinvointia aidossa maalaisympäristössä metsien ja peltojen keskellä, puhdasvetisen Iso-Roineen rannalla.

Ladataan Tapahtumat

Koe kanssamme puhdas luonto, maista maankuulua lähiruokaa, ota rapua niskasta ja rentoudu savusaunan pehmeissä löylyissä. Loma Ilorannassa on kokonaisvaltaista hyvinvointia aidossa maalaisympäristössä metsien ja peltojen keskellä, puhdasvetisen Iso-Roineen rannalla. Upea luonto, maaseudun rauha, sen hiljaisuus sekä metsän parantava voima ovat olennainen osa luontolomaa.

Tutustu perinteiseen suomalaiseen maalaiselämään, suomalaisiin tapoihin ja kulttuuriin. Maistele puhtaita, aitoja makuja luonnon ääressä ja osallistu itse ruoan pyytämiseen sekä valmistukseen. Nauti raikkaasta ulkoilmasta ja koe unohtumattomia elämyksiä.

Ohjelma

Tulopäivä: Kuljetus / Lounas ja majoittuminen / Tervetuloa taloon, opastettu kävelyretki ja tutustuminen Ilorantaan / Saunahetki. Suomalaiseen saunakulttuuriin tutustumista, luontosuhteen vahvistamista, yrttien keruuta, jalkakylpyjen valmistamista, vihtomisen opastamista ja kokeilua, suomalaisia pesuaineita sekä vartalokuorintaa kansanperinteen konstein. / Tuulastus. Kalastuslaji, jota harrastetaan yleisesti pimeinä syysöinä. Tuulastaminen tapahtuu Ilorannan lautalla, jossa tuulastaja seisoo lautan nokassa ja koettaa iskeä tehokkaalla lampulla valaistulla alueella näkyviä kaloja pitkävartisella atraimella. Tuulastus onnistuu vain tyynenä, pimeänä syysiltana. Vaihtoehtona tuulastukselle on jooga, lempeä iltavenyttely tai rentoutuminen.

2. päivä: ”Vesi kielellä vesille” – opastettu kalastusretki Iso-Roineen puhtailla vesillä, Ilorannan omalla lautalla. Saaliin käsittely, perkaus ja valmistaminen ruoaksi yhdessä. Iso-Roineen haukea, kuhaa, ahvenia, muikkuja ja rapukautena myös rapuja maistellaan rantalaavun lounaalla. / Aistipolulla kävellään metsässä ja koetaan suomalaista metsää kaikilla aisteilla. Lähtökohtana mindfulness eli tietoinen läsnäolo. / Opastettu sauvakävely hämäläisillä kylä- ja metsäteillä. / Savusauna ja uiminen. Koko päivän lämmitetyn savusaunan pehmeät löylyt ja pulahtaminen järveen ovat suomalaisia kokemuksia parhaimmillaan. / Pimeäretki lähimetsään. Metsän täydellisessä pimeydessä aistii tuoksut ja kuulee metsän äänet ilman muita ääniä – menninkäinen voi milloin tahansa kurkistaa jykevän kuusen alta… / Kesäyön valo tai talvisen metsän täydellinen pimeys on kokemus, jonka muistaa pitkään!

3. päivä: Opastettu metsäretki: hämäläisen metsän aarteita. Ilorannan luontopolku kulkee Mäyränkallion kautta suon laitaa Kotivuoren kalliolle ja pähkinälehdon kautta vanhalle laavulle. Polun tarinat eläimistä, puista ja metsän ekologiasta avaavat metsän käsin kosketeltavaksi. / Lounaana metsälaavulla nuotion ääressä metsäsienikeittoa mallasleivän täytteenä. Nuotiokahvit itse paistetun tikkupullan kanssa kruunaavat upean retken. / Sormet jauhoissa, lämmin leipä kainalossa: Ilorannan leipä leivotaan ikivanhaan juureen metsäpensasrukiilla alustetusta taikinasta. Jokainen voi leipoa ikioman leipänsä, jonka saa sitten mukaansa lähtöpäivänä vastapaistettuna ja hivelevän tuoksuisena.

4. päivä: Aamiainen / Kiitos vierailustanne ja tervetuloa uudestaan / Kuljetus lentokentälle