Palvelut

Iloranta on levähdyspaikka nykypäivän kiireen keskellä. Ystävällinen hymy, kaunis luonto, liikunta ja rentoutuminen odottavat lomavieraita, koululaisia, yrityksiä ja maailmanmatkaajia. Tule sellaisena kuin olet. Tervetuloa perheeseen.

Palvelut ›

Lomavieraille

“Äiti, mulla ei oo mitään tekemistä”, on lausahdus, jota et tule lomalla Ilorannassa kuulemaan. Sen sijaan yhdessäolo, leikki ja riemu ovat asioita, jotka Ilorannasta tulevat ensimmäiseksi mieleen. Ilorannasta löytyy kivaa tekemistä kaikille vauvasta teiniin ja vaariin. Iloranta on kokonaisvaltaista hyvinvointia - aikaa itselle ja läheisille.

Meidän Iloranta on välittömyyttä, ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta. Meille tulet niin kuin mummolaan. Siksi monet lomavieraat palaavatkin vuosi vuoden jälkeen takaisin kesä- ja hiihtoloman viettoon Ilorantaan.

Loma Ilorannassa on mielen ja kehon virkistymistä. Istu valmiiseen ruokapöytään nauttimaan maukkaasta ja herkullisesta lähiruoasta. Osallistu yhdessä tekemiseen tai rentoudu yksin luontopolun ja metsän hiljaisuudessa. Päivittäistä ohjelmaa on koko perheelle lasten leikeistä ja pihapeleistä aikuisten ohjattuihin liikuntahetkiin.

Rapukaudella käydään ravustamassa ja ympäri vuoden paistuvat herkulliset letut avotulella. Voit käydä ihastelemassa, rapsuttelemassa ja syöttämässä maatilan eläimiä. Kesällä Ilorannan hiekkaranta kutsuu rentoutumaan ja loikoilemaan kiireettä, talvella jäävät stressi ja kolotus avantoon. Puu- ja savusaunan löylyt hemmottelevat kehoa ja mieltä.

Palvelut ›

Matkailijoille

Löydä suomalainen maaseutu. Iloranta on Suomen vanhin maaseudulla toimiva täysihoitoa tarjoava matkailuyritys. Olemme huolehtineet vieraistamme jo 80 vuoden ja neljän sukupolven ajan. Tarjoamme täysihoitolomia, kokous- ja koulutuspalveluja yrityksille, leirikouluja sekä hyvinvointi- ja liikuntaviikonloppuja. Iloranta sijaitsee vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Olennaista Ilorannassa ovat maukas lähiruoka, rento ilmapiiri, ystävällinen ja vieraanvarainen palvelu, luonto, liikunta ja hyvinvointi. Maista paikallisia herkkuja, kokeile suomalaisen ruisleivän valmistamista tai nauti kuppi kuumaa leirinuotiolla. Kävele metsässä ja kuuntele sen hiljaisuutta. Hengitä syvään puhdasta ilmaa.

Halutessasi voit yöpyä laavussa ja ihastella kuulaita kesäöitä. Tai katsele luontoa ja maalaismaisemaa omalta hotellitasoisen huoneesi parvekkeelta Omenatarhassa.

Iltasella voit pulahtaa kirkasvetisen Iso-Roineen viileisiin aaltoihin ja saunoa puulämmitteisessä rantasaunassa tai savusaunassa. Talvella pääset kokemaan jäisen avannon ja avantouinnin parantavan voiman.

Palvelut ›

Yrityksille

Iloranta-parhaan levon paikka!

Iloranta tarjoaa mielen- ja luonnonrauhaa maaseudulla myös yrityksille. Koette Ilorannan ihmeen, kun saavutte palveluumme. Pihapiiri itsessään jo rentouttaa ja kutsuu viihtymään. Kokouskoiramme Naksu tervehtii tulijoita iloisesti ja ohjaa aamukahville lähes 200 vuotta vanhaan päärakennukseen. Kokous alkaa tervetulotilaisuudella, jossa emäntä kertoo päivän ohjelman ja Ilorannan historian. Harva paikka on ollut samalla suvulla ylin 100-vuotta ja toimitusjohtajana jo neljäs sukupolvi!

Kokoustiloja on useita: uusittu Parvi jopa 60:lle henkilölle, Omenakellari 80:lle henkilölle ja pieni, kodikas kirjasto 10:lle. Ryhmätyötiloja löytyy pihapiiristä useita. Erilainen kokous luonnon helmassa onnistuu meillä myös. Miltä kuulostaa kokous Rantamäen laavulla, nuotion äärellä?

Ilorannassa nukut hyvin! Hotellitasoisia huoneita löytyy 10 ja uusittuja mökkejäkin on useita. Mökkeihin uusittiin joulun kynnyksellä kotimaiset sängyt, tyynyt ja peitot. Pihapiiristä löytyy myös muita inspiroivia majoitustiloja. Ryhmästä riippuen meillä voi yöpyä n. 100 henkilöä.

Ilorannan ruoka on ylpeytemme. Vanha emäntä Leenan resepteillä valmistuu keittiöstä reilu suomalainen lähiruoka suoraan hämäläisistä järvistä, pelloilta ja metsistä.

Kokous tai koulutus, haluamme tarjota parhaat mahdollisuudet irtautumiselle arjesta sekä palautumiselle. Ilorannassa se onnistuu keskellä kauneinta suomalaista maaseutua, rauhoittavan luonnon äärellä, maukkaan lähiruoan sekä monipuolisten liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien kera.

Tutustu meidän esimerkkikokouspaketteihin:

Päiväkokous

Kahden päivän kokous

Luontokokous

Palvelut ›

Leirikoulut, kevät ja syksy

Iloranta on elämyksiä ja oppimista. Iloranta on “Maalle oppimaan” –auditoitu leirikoulukohde. Järjestämme unohtumattomia ja elämyksellisiä leirikouluja maaseudun rauhassa ympäri vuoden. Leirikoulu Ilorannassa on yhteisiä elämyksiä ja lukuisia hauskoja muistoja sekä hyviä eväitä koulutyöhön.

Monipuolisissa aktiviteeteissa on muun muassa kädentaitoja ja liikuntaa. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi ruisleivän leipomista, kalastusta, lumikenkäilyä, luonnonjää-curlingia tai vaikkapa lampaanvillan karstaamista ja kehräämistä sekä villan huovuttamista.

Ilorannan leirikoulussa voitte kokea maaseudun elämää, rapsutella tilan eläimiä ja oppia paljon luonnosta. Ilorannassa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet, kuten pingis- ja biljardipöydät, tenniskentät, trampoliinit, lento- ja koripallokentät sekä kiipeilyseinä.

KYSY LISÄÄ ja räätälöidään yhdessä ohjelma toiveidenne mukaan!

Palvelut ›

Talvileirikoulut

...on mäenlaskua, potkukelkkailua, luonnonjääcurlingia, leipomista, metsän elämyksiä ja kalaretkiä. Se voi olla myös avantouintia, saunomista savusaunassa tai lumikenkäkävelyä. Se on yhteisiä elämyksiä ja eväitä koulutyöhön.

Maanantaina
Lumikenkäretki, eväät mukana metsä- tai rantamäenlaavulla
Saunominen ja avanto

Tiistaina
"Villanpehmeä hetki", lampaanvillan karstaus ja kehrääminen
Luonnonjääcurlingia
Savusauna ja avanto
Lättykestit kuutamolla

Keskiviikkona
Kalastusretki jäälle: pilkkiminen, verkkojen ja katiskoiden kokeminen
Metsäretki tietoineen ja taitoineen, metsän jäljet ja metsän äänet
Saunominen ja avanto
Luokan oma illanvietto tai disco

Torstaina
Tossulätkää, lumifudista ja mäenlaskua
Ruisleivän leipominen
Lounaan jälkeen kotimatkalle

Infoa
Ilorannassa on potkukelkkoja, retkiluistimia, napakelkka, luonnonjääcurling ja hyvät pulkkamäet. Talvisin jäälle aurataan luistinrata, jossa voi pelata tossulätkää tai jopa oikeasti lätkää. Parvessa on biljardi käytössä sekä riihessä iso trampoliini.

KYSY LISÄÄ ja räätälöidään yhdessä ohjelma toiveidenne mukaan!

Palvelut ›

Hyvinvointi-sporttilomat

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeä osa Ilorannan arvomaailmaa. Rentoutuminen vapauttaa kehon ja mielen lukoista ja jännitystiloista. Tärkeitä keinoja rentoutumiseen ja virkistymiseen ovat ulkoilu ja liikunta, jotka kuuluvat lomanviettoon Ilorannassa.

Järjestämme Ilorannassa ympäri vuoden monenlaisia terveyttä ja hyvinvointia ylläpitäviä lomia, jotka liikuttavat kehoa ja hemmottelevat mieltä. Valikoimassamme on sporttisempia Ilocamp-viikonloppuja, jossa otetaan liikunnasta kaikki irti Crossfit-tyyliin maalaismaisemassa sekä rauhallisempia kehon ja mielen jooga-viikonloppuja.

Naisten viikonlopussa liikutaan, nauretaan, käydään erilaisissa kauneushoidoissa ja nautitaan elämästä. Kaiken kruunaa maukas pitopöytä, puhdas lähiruoka, mukavat yhteiset hetket muiden vieraiden kanssa sekä rannan saunojen pehmeät löylyt. Päivän päätteeksi uni tulee helposti ja olo on virkistynyt.

Palvelut ›

Senioreille

Iloranta on hyvinvointia ja toimintakykyä. Tarjoamme senioreille kokonaisvaltaista terveyttä ja elämänlaatua edistävää hyvää oloa maaseudun rauhassa.

Tasokkaan täysihoitolan palveluiden ja sosiaalisen yhdessäolon lisäksi senioriviikoilla ammattilaiset ohjaavat liikkumaan henkilökohtaisesti jokaisen tarpeet ja kyvyt huomioiden. Ilorannassa seniorit voivat nauttia terveysliikunnallisesta täysihoidosta silloinkin, kun oma toimintakyky on jo heikentynyt. Tavoitteena Ilorannan senioritoiminnalla on toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen sekä liikunnasta nauttiminen osana omaa elämää ja arkea.

Liikunnallisten ohjelmien välissä istahdetaan ruokapöytään nauttimaan maistuvaa lähiruokaa: vastaleivottua leipää, isännän savustamaa kalaa sekä lähipellon perunoita ja juureksia. Tarjolla on myös muuta ohjelmaa, kuten yhteisiä lauluiltoja, nuotioletuilla herkuttelua, ruisleivän tai karjalanpiirakoiden leipomista, teatterityöpajoja sekä hemmotteluhoitoja.

Palvelut ›

Koulutusmatkailu

Todellinen oppiminen perustuu itsekoetuille elämyksille. Tietäminen on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on kokea asioita ja oivaltaa ne tunteen välityksellä.

Haluamme tarjota leirikouluissamme todellisia kokemuksia maaseudulta sekä olla mukana kehittämässä maaseutulähtöistä ympäristökasvatusta leirikouluissa. Monella kaupunkilaisella ei nykyään enää ole yhteyksiä maaseudulle, silloin leirikoulut maaseudulla nousevat entistä tärkeämpään asemaan. Jo kotieläimien rapsuttelu ja syöttäminen sekä kalan ja ravun käteen ottaminen ovat hienoja kokemuksia, joista riittää kerrottavaa kotona.

Iloranta on elämyksiä ja oppimista. Iloranta on “Maalle oppimaan” –auditoitu leirikoulukohde. Järjestämme unohtumattomia ja elämyksellisiä leirikouluja maaseudun rauhassa ympäri vuoden. Leirikoulu Ilorannassa on yhteisiä elämyksiä ja lukuisia hauskoja muistoja sekä hyviä eväitä koulutyöhön.

Monipuolisissa aktiviteeteissa on muun muassa kädentaitoja ja liikuntaa. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi ruisleivän leipomista, kalastusta, lumikenkäilyä, luonnonjää-curlingia tai vaikkapa lampaanvillan karstaamista ja kehräämistä sekä villan huovuttamista.

Ilorannan leirikoulussa voitte kokea maaseudun elämää, rapsutella tilan eläimiä ja oppia paljon luonnosta. Ilorannassa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet, kuten pingis- ja biljardipöydät, tenniskentät, trampoliinit, lento- ja koripallokentät sekä kiipeilyseinä.

Ilorannan koulutusmatkailutuote palkittiin ”Authentic Finnish Educational Travel Product-tuotekilpailun 2019” palkinnolla!

Visit Finlandin ja Opetushallituksen edustajista koostuva raati arvioi tuotteemme ”Diving into Finnish nature, culture, history and educational system” http://iloranta.fi/english/services/#educational-travel) voittajien joukkoon 6.9.2019.
Kilpailun kriteereinä; autenttisuus, paikallisuus, elämyksellisyys, koulutuksellisuus ja ainutlaatuisuus yhdessä kestävän kehityksen kanssa ovat tulleet tutuiksi jo vuosikymmenten ajan. Olemme siis olleet oikeilla jäljillä jo pitkään ja nyt hyvin ylpeitä palkinnosta!

Visit Finlandin uutinen: https://www.businessfinland.fi/en/whats-new/news/2019/visit-finland/authentic-educational-travel-experiences-from-finland/

Back to Top