fbpx

Hämeenlinnan ja koko Suomen tulisi keskittyä enemmän ulkomaalaisten turistien houkutteluun. Meillä on tarjota ainutlaatuinen yhdistelmä kaunista luontoja ja miellyttävää ilmastoa sekä talvella että kesällä. Kesällä viileämmät säät tarjoavat miellyttävän vaihtoehdon Etelä- ja Keski-Euroopan paahtavalle kuumuudelle, mikä voisi tuoda huomattavan määrän uusia turisteja. Hämeenlinnaa voitaisiin mainostaa erityisesti sillä, että luonto on aina lähellä. Ympärillä avautuvat metsät ja järvet tarjoavat mahdollisuuden rauhoittua ja nauttia puhtaasta ilmasta ilman suuria väkijoukkoja. Lisäksi meiltä on hyvät liikenneyhteydet suurempiin kaupunkeihin mikä lisää alueen vetovoimaa.

Perheyrityksessämme, Ilorannassa, olemme viime aikoina keskittyneet yhä enemmän ulkomaisiin asiakkaisiin kuten japanilaisiin, intialaisiin ja saksalaisiin.

Meillä on ollut ilo isännöidä ryhmiä, jotka ovat ihastuneet erityisesti alueen luontoon, sen rauhaan ja puhtaaseen ilmaan. Eräs intialainen ryhmä jopa hämmästyi niin raikkaasta ilmasta, että he kysyivät onko sitä varmasti turvallista hengittää. Tämä kertoo, miten suurena etuna puhdas ilma koetaan suurten kaupunkien asukkaiden keskuudessa – se on asia, jota emme aina itse edes huomaa.

Eräs intialainen ryhmä jopa hämmästyi niin raikkaasta ilmasta, että he kysyivät onko sitä varmasti turvallista hengittää.

Nuorten houkutteleminen Hämeenlinnaan voi olla haasteellista, sillä heitä viehättävät yleensä vilkkaat kaupungit ja runsas tapahtumatarjonta. Olisikin tärkeää järjestää enemmän tapahtumia, kuten Weekend Festit, jotka keräsivät muutama vuosi sitten paljon nuorta väkeä. Meillä on Kantolassa erinomainen paikka suurille tapahtumille, jossa ne eivät häiritsisi liikaa alueen asukkaita. Toinen, millä nuoria voisi saada Hämeenlinnaan, on nuorten keskuudessa noussut uusi laji golf.

Suomea ja Hämeenlinnaa voitaisiin mainostaa myös turvallisena matkohteena, jossa lapsiperheet voivat liikkua rauhassa. Suomessa lapset voivat leikkiä ja kulkea itsenäisesti kaupungilla ilman suurta riskiä, mikä on monille matkailijoille merkittävä houkutin.

Uskon vahvasti, että ulkomaalaisten turistien määrä tulee kasvamaan tulevaisuudessa, kunhan osaamme tuoda esiin ne ainutlaatuiset piirteet, joita meillä on tarjota. Luonnonrauha, puhdas ilma ja turvallisuus ovat valtteja, jotka tekevät Hämeenlinnasta ja koko Suomesta houkuttelevan matkakohteen.

Artikkeli on julkaistu Hämeen Sanomissa 28.5.2024.

Artikkelin kirjoittaja:
Wilmer Lescelius
Hämeenlinnan Lyseon lukio
Luovan yrittäjyyden linja
Samu Lesceliuksen poika