fbpx
Vieraat katsomassa illan esitystä

Loppuu ne pitkätkin lomat, tuumasin, kun sunnuntaina palasin lomalta töihin! Olen sivusta seurannut Ilorannan huikeaa kesää ja iloinnut, kun säät ovat suosineet meidän lomalaisia. Onneksi vielä on viikko kesälomalaisia ja saa nauttia Ilorannan kesäfiiliksistä.

Kesä todellakin on ollut loistava! Vieraat, jotka ovat käyneet jo kymmeninä kesinä, saapuivat jälleen ”omille” viikoilleen. Uusille vieraillekin löytyi tilaa ja näin saimme jälleen uusia kanta-asiakkaita, jotka tuumailivat: ”varmasti tullaan ensikesänä ja koko viikoksi”! Sehän se meille on paras kiitos.

Ilorannan kesä meni hyväksi ja tutuksi tulleen kaavan mukaan. Kesäkuun alku vierähti etätyöntekijöiden ja senioreiden kanssa, toki joukkoon mahtui ihan vaan lomalaisiakin. Kesäkuun perinteinen tennis- ja liikuntaleiri käynnisteli sellaista normaalia, vauhdikasta Ilorannan kesää kun n. 70 tenniksestä ja liikkumisesta kiinnostunutta lasta sekä nuorta valtasi kentät ja pihat. Kesäkuun perinteinen Isovanhempien ja lastenlasten-viikko vaihtoikin sitten tennisleirin asiakaskunnan ihan toiseksi lounaan ja päivällisen välissä.   P.s. Isovanhemmat ovat huomattavasti nuorempia kuin ennen! Minusta ainakin tuntuu siltä, kun itsehän olen vasta 25 ja minullakin on jo kaksi lastenlasta 😊😊😊

Juhannusviikko olikin sitten yhtä juhlaa, aurinkoa ja onneksi sitten kuitenkin sen verran vettä, että saatiin juhannuskokko poltettua. Iloranta oli ääriään myöden täynnä, lähes kaikki kerrossängyt ja lisävuoteet etsittiin käyttöön, jotta jokainen vieras saatiin pehmoiselle patjalle juhannusjuhlien jälkeen lepäämään.
Juhannuksena vietettiin Iloranta Openin juhlavuotta ja sitä kunnioitettiin asiaan kuuluvin tavoin. Kaikki pelaajat olivat pukeutuneet kokovalkoisiin ja se oli kyllä näyttävän näköistä. Niin näyttävän, että siitä tuli nyt perinne. Finaalissa myös katsojat olivat pukeutuneet juhlavasti ja paikalla olleet aikaisempien vuosien voittajat kutsuttiin katsomaan finaaleja VIP-katsomoon.

Itsehän jäinkin tässä vaiheessa sitten lomalle ja heinäkuun viikot perustuvat ihan kuulopuheisiin..

Helle jatkui ja heinäkuun aikana saatiin 50. hellepäivä. Iso-Roineen vesikin lämpesi ja rikkoi ennätyksellisen 30 asteen rajan… kyllä kelpasi!

Juhannuksen jälkeiset viikot Ilorannassa kuluivat perinteisessä järjestyksessä. Puuhaviikolla tehtiin erilaisia kädentöitä mm. maalattiin ja laajennettiin kepparitallia. Heinäkuun toinen viikko oli jälleen sukupolvien välisten mittelöiden aikaa; ”Rollaattorit vs. Baut”, tänä vuonna kokemus oli valttia!

Heinäkuun puolivälissä mentiin yhä helteessä ja Perhekuntoviikko alkoi. Viikon ohjelmat koostuivat luonnollisesti perheiden yhdessäoloon, liikkumiseen ja kisailuun perustuen. Leenan-päivänviikolla sitten juhlistettiin Leenaa ja juhlissa oli mukana myös Kerma-bändi solistinaan Miina Porista.

Pro-kuntoviikko päätti heinäkuun, mutta ei vähäisimpänä, sillä tuon viikon aikana vieraat kävelivät huikeat  1400 km yhteensä ja herätettiin myös vuoden Unikeko Päivi Leiniäinen.

Kesän viikot olivat ja ovat tulevaisuudessakin teemoitettu hieman erillä kärjellä, mutta kaikilla viikoilla kantavina tekijöinä on yhdessäolo, liikunta, hyvä ruoka, uinti ja rantaelämä. Loma Ilorannassa on välittömyyttä ja helppoutta – kun lapset viihtyy, on aikuisillakin hyvä ja helppo olla!

Nyt on meneillään siis Luonto- ja joogaviikko ja uudet vieraat saapuivat eilen. Maanantai alkoi heti klo 8:00 ohjatulla joogahetkellä ja päättyy illalla yhteiseen venyttelyyn. Päivään ja viikkoon sopii myös paljon muuta; kalastusta, ravustusta, ohjattuja lasten pihaleikkejä, treenejä ja luontoretkiä. Tälläkin viikolla on vielä heppatoimintaa ja pääsee ratsastamaan, sekä rapsuttamaan lehmiä, lampaita, kaneja, kanoja ja tietysti Naksu ja Molli ovat tämänkin viikon tähdet..

Syksy on kuitenkin jo pian! Yhä edelleen, valitettavasti, Korona aiheuttaa meille harmia ja muutoksiakin. Olemme kuitenkin hyvin toiveikkaita alkavan syyssesongin suhteen ja uskomme, että kaikki tilaisuudet ja tapahtumat pystytään toteuttamaan lähes normaalisti. Meillä kaikilla on kuitenkin tarve jo päästä normaaliin ja tavata ihmisiä!

Syksy koostuu mm. leirikouluista, kokousryhmistä, työhyvinvointipäivistä, häistä ja syntymäpäivistä, sekä Ilorannan omista tapahtumista. Varauskirjat näyttävät aika täysiltä, mutta jos tilaisuutesi on vielä ilman paikkaa niin ota toki yhteyttä ja katsotaan josko saataisiin vielä Sinun ryhmällesi paikka…

Kiitos Ilorantalaisille ja muille vieraillemme jälleen tästä ihanasta ja ikimuistoisen lämpimästä kesästä!

Tv. Samu, Leena&Mikko sekä kaikki muut kymmenet Ilorannan työntekijät

                                                                 Ajatuksia kesästä kirjoitti Virpi