fbpx
Samu Lescelius & Naksu

Iloranta on matkailualan perheyritys, jonka johdossa nyt toimin jo neljännessä polvessa. Meidän tarina alkoi vuonna 1937, kun naapurimaatilalla kuvattiin Niskavuoren Naiset-elokuvaa ja näyttelijät perheineen majoittuivat mun isoisoäidin maatilalle. He halusivat tulla seuraavana kesänä uudestaan ja siitä lähti meidän suvun matkailutoiminta käyntiin, eikä loppua ole näkyvissä. Meidän suvun historia sekä perintö ovat minulle tärkeitä ja niitä haluan myös ylläpitää. Kaikki vanhat maatalon rakennukset ovat edelleen käytössä, samoin Elin-mummun vanhoja reseptejä, joita äitini Leena on kehittänyt ja nykyaikaistanut. Toki koko ajan pitää kehittää uutta, remontoida vanhoja tiloja ja mennä eteenpäin. Mummun perintö, joka vuosi jotain uutta, pätee edelleen hyvin.


Päätös muuttaa Hauholle

Ilorannan jatkaminen oli minulle aina yksi vaihtoehto, josta tuli totta kun muutimme Hauholle 2013 Wilmerin aloittaessa koulunkäynnin. Iloranta on ollut elämässäni koko ajan isossa osassa, olen mm. saanut sydänystäviä jotka olen tuntenut jo melkein 40 vuotta. Monet vieraamme ovat nähneet minun kasvavan ja varttuvan. Nyt taas vuorostani minä olen nähnyt monen nuoren kasvavan vauvasta aikuiseksi. Kesällä parhaita viikkoja olivat ne,  joilla oli eniten kavereita. Nyt omat lapset ovat samassa tilanteessa, heillä on omat suosikkiviikkonsa ja he ovat saaneet paljon ystäviä, todennäköisesti elinikäisiä.

Liikunta- ja hyvinnointialalta Ilorantaan 

Ennen Ilorantaan tulemista olin parikymmentä vuotta liikunta- ja hyvinvointialalla. Ne asiat ovat edelleen lähellä sydäntä ja niitä olen halunnut tuoda meidänkin toimintaan lisää. Uskon siihen, että jos lomalla, leirikoulussa tai kokouksen ohessa liikkuu, nukkuu ja syö hyvin, niin siitä tarttuu arkeenkin mukaan hyviä asioita. Itselle parasta palautetta on, kun asiakkaat seuraavalla kerralla kertovat esim. säännöllisen lihaskuntotreenin alkaneen meillä tai kertovat kuinka hyvin ovat meillä nukkuneet.
Suorittaminen ja nykyajan hektinen arki kuormittaa elimistöä eikä se kestä sitä loputtomiin, vaan siitä pitää pitää huolta. Kaikista tärkeintä sen suhteen on lepo ja palautuminen. Me haluammekin sen suhteen auttaa ja tarjota parhaat puitteet levolle, se on meidän uusi visio. Maaseudun rauha, hiljaisuus, pimeys ja rauhoittava luonto tarjoaa tähän hyvät puitteet. Ne kun täydentyvät puhtaalla, maukkaalla itsetehdyllä lähiruualla sekä monipuolisilla liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksilla, niin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin paketti alkaa olemaan valmiina. Irtiotot arjesta, niitä moni nykyisessä hektisessä elämässä tarvitsee, vaikka ei sitä itse välttämättä aina tunnista. 
Tervetuloa meille – parhaan levon paikkaan!

Samu Ilorannasta