fbpx

Ruisleipää ja kalaretkiä

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruisleipää ja kalaretkiä

01.01.2021 @ 08:00 - 01.01.2022 @ 17:00

Asiakkaat ovat leiponeet oman näköisiä ruisleipiä

Sukella menneeseen ruokakulttuuriin. Maatalon perinteet, kuten kalastus, lähiruoka ja luonnon antimet, ovat edelleen osa Ilorannan herkkupöytää. Isomummon aikaiset reseptit ja itse leivotun ruisleivän kymmeniä vuosia vanha juuri ovat innoittaneet Ruisleipää ja kalaretkiä –ohjelmaan. Pääset itse leipomaan ruisleivän ja valmistamaan hämäläistä kotijuustoa. Voit kokea kala- ja rapupyydyksiä sekä omin käsin perata ja paistaa saaliin.

Ohjelman kautta pyyntimenetelmät ja luonnon kestäväkehitys tulevat tutuiksi. Ruoan tuoksu ja maku vievät kielen mennessään. Entisajan tavat ovat helposti kuviteltavissa, kun upotat sormesi taikinaan ja leivot leipää tarinoita kuunnellen. Tuore uunista otettu ruisleipä maistuu ja tuoksuu koko kotimatkan.

Ohjelma:

1.Rukiin tarina
Ruisleipä leivotaan vuosikymmeniä vanhaan juureen. Jokainen osallistuja leipoo itselleen oman leivän, jonka saa lämpimänä ja tuoksuvana tuliaisena mukaansa Ilorannasta lähtiessään.

2. Hämäläisen juuston valmistus
Valmistetaan perinteistä hämäläistä juustoa. Valmis juusto laitetaan muottiin valumaan. Lopuksi juusto paistetaan nautittavaksi aterialla.

3. Vesi kielellä vesille
Kalastusretkelle lähdetään kalastuslautalla, talvisin mennään pilkkimään potkukelkoin tai kävellen. Saaliiksi saadaan pääasiassa ahvenia, lahnoja, särkiä ja haukia, mutta myös järvitaimen voi tarttua koukkuun. Katiskoiden nosto, rysän kokeminen ja verkkokalastuksen seuraaminen ovat mielenkiintoisia kokemuksia. Mato-ongella tai talvisella pilkillä ahvenet ovat innokkaita tarttumaan syöttiin ja mateita löytyy varsinkin talvella katiskoista. Retken jälkeen saaliskalat perataan opastetusti, fileoidaan ja valmistetaan ruoaksi rantapaviljongissa.

Rapukauden aikana 21.7-31.10 erikoisohjelmana on ravustusretki lautalla, rapukoulu sekä rapujen maistaminen. Loka-marraskuussa myös tuulastetaan. Tuulastus on kalastuslaji, jota harrastetaan yleisesti pimeinä syysöinä. Tuulastaminen tapahtuu Ilorannan lautalla, jossa tuulastaja seisoo lautan nokassa ja koettaa iskeä tehokkaalla lampulla valaistulla alueella näkyviä kaloja pitkävartisella atraimella. Tuulastus onnistuu vain tyynenä, pimeänä syysiltana.

4. Ruokailu
Lopuksi ruokaillaan Iso Roineveden kuhakeittoa, tuoretta ruisleipää ja vastapaistettua kotijuustoa

Ohjelman hinta on 300€ + 30 €/hlö. Ruisleipää ja kalaretkiä ohjelma on saatavilla vuoden ympäri, sillä kalastustapa tarkentuu aina vuodenajan mukaan. Ohjelman kesto on 4-5 tuntia. Pienin ryhmäkoko 10 hlöä – maksimi 30 hlöä.

Ohjelman voi kruunata savusaunan löylyillä ja pulahduksella kirkasvetiseen Iso Roineveteen. Saunomisen jälkeen on mukava jäädä yöpymään Ilorantaan ja aamulla syödä vielä maukas aamiainen tuoreiden piirakoiden kera.

Ruisleipää ja kalaretkiä-ohjelma yhdistettynä saunomiseen, yöpymiseen ja aamiaiseen on 65 €/hlö, Omenatarhan hotellitasoisissa huoneissa 80 €/hlö.

Pyydä tarjous ryhmällesi!

Tiedot

Alkaa:
01.01.2021 @ 08:00
Loppuu:
01.01.2022 @ 17:00
Tapahtumaluokka:

Iloranta on hyvä paikka