fbpx

Kestävä kehitys on Ilorannassa sydämen asia.

Haluamme että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia ja lomailla Ilorannassa!

Kestävä kehitys on yksi arvoistamme, ja olemme aina eläneet harmoniassa luonnon kanssa sekä huolehtineet ympäristöstä.

Iloranta on vastaanottanut Visit Finlandin myöntämän Sustainable Travel Finland -sertifikaatin tunnustuksena pitkäaikaisesta ja kestävästä työstä matkailualalla. Olemme sitoutuneet noudattamaan Sustainable Travel Finland -ohjelman asettamia kestävän matkailun periaatteita ja ottamaan ne osaksi päivittäistä toimintaamme. Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen kuin taloudellisenkin kestävyyden. Pyrimme aina rekrytoimaan paikallisia työntekijöitä ja tukemaan alueen muita yrittäjiä mahdollisuuksien mukaan, edistäen siten alueen elinvoimaisuutta.

Viime vuosina kestävään matkailuun on kiinnitetty entistä enemmän huomiota Ilorannassa. Systemaattinen työ kestävän kehityksen edistämiseksi aloitettiin jo vuonna 2014, mutta konkreettiset toimet kirjoitettiin auki vasta vuonna 2021, kun saimme Suomen Luomumatkailun sertifikaatin ekologisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä ECEAT Suomi -järjestöltä.

Taloudellinen vastuu:

Huolehdimme paikallisten ja lähialueiden hyvinvoinnista palkkaamalla mahdollisimman monta paikallista töihin Ilorantaan. Työllistämme myös monia toimialayrittäjiä lähialueilta.

Ekologinen vastuu:

Huolehdimme asiakkaiden hyvinvoinnista tarjoamalla paikallisista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja aterioita, jotka ovat puhtaita ja terveellisiä – Ilorannan omassa keittiössä valmistettuja. Olemme ylpeitä siitä, että voimme kertoa ruokien alkuperän tarkkaan. Suppilovahverot on poimittu Mäyränkallion kupeesta, sienisalaatin rouskut Ruokovuoresta. Hirvi on kaadettu Kalkkivuoressa ja maa-artisokat kasvaneet Satorannan yrttipuutarhassa. Perunoiden aromi on peräisin Tuittulan hiekkamailta ja mansikoiden Kyllönjoen pelloilta. Tutustu Ilorannan lähiruokaan.

Sosio-kulttuurinen vastuu:

Meillä sosiaalinen kestävä kehitys toteutuu varmasti paremmin kuin missään muualla Suomessa, kanta-asiakaskuntamme on ihan uskomatonta. Meillä on asiakkaina neljännen polven Ilorantalaisia ja pisimpään yhtäjaksoisesti käyneitä asiakkaita jo 50-vuoden ajalta. Kolmannen polven ilorantalaisia on jo useita kymmeniä, ellei jo satoja. Monella ole enää yhteyksiä maaseudulle perheessään, me olemmekin monelle heidän mummolansa. Sitä me haluammekin olla.