Irtiotto arjesta

Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan Ilorannan luonnosta, hakemaan voimaa metsästä, sienestyksestä tai kävelyretkiltä! Maalaismaisema hivelee silmiä, maukkaat ruuat sekä omaehtoinen liikunta hiljaisessa luonnossa - mukava irtiotto arjesta syksyn keskellä, joko arkena tai viikonloppuna!

Irtiotto arjesta - tule pakoon melua, hälinää ja stressiä!

Voit tuntea rauhan ja hiljaisuuden koskettavan vaikutuksen. Tarjoamme kodikkaan majoituksen, rantasaunan löylyt päivittäin ja nautinnolliset ateriat ystävällisessä täysihoidossa.
Nukut sitten Omenatarhassa tai päärakennuksen yläkerrassa, aina avautuu eteesi rauhoittava, avara maisema metsineen, järvineen ja kumpuineen.
Lomasella voit nauttia myös aamiaisen metsäpensasruispuurosta ja vastaleivotuista sämpylöistä, lounaan juuri Ilorannan kaloista, muhevista metsäsienistä ja suussa sulavista possurullista sekä päivällisen maukkaasta kuhakeitosta ja omenapannukakusta.
Jos kuntoiluinto sattuisi yllättämään, voit viettää hetken omaan tahtiisi kuntosalilla tai lähteä itseksesi rauhalliselle lenkille luontoon, ei kiirettä, ei suorittamista, ei "perässähiihtäjiä".
Irtiotolla arjesta voi myös vain kuunnella syksyisen metsän täydellistä hiljaisuutta, jossa yksinäisen linnun viserrys tai oravan raksahdus kuuluu kauas...
Värien loiston lisäksi syksyisin voi myös sienestää ja marjastaa.

Ilorannan rannassa on maan mainio puulämmitteinen sauna, josta voi pulahtaa virkistäytymään kirkasvetiseen Iso-Roineeseen.

Metsäkylpyjä

Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat tutkitusti hyviä monella tavoin. Ennen kaikkea tunnetaan luonnon rauhoittava ja stressiä lievittävä vaikutus. Luonnolla on myönteisiä vaikutuksia myös sydämen sykkeeseen ja verenpaineeseen jo muutamien luonnossa vietettyjen minuuttien aikana. Metsän parantava vaikutus on ihmeellinen!

Voimametsä – ilon voimien lähteillä

Ilorannan lähimetsässä on myöskin hiljaisuuden metsä, ”voimametsä”, jossa voi nauttia luonnon parantavasta vaikutuksesta. Siellä voit 'kylpeä' metsän syleilyssä. Luonnon kauneuden kohtaaminen antaa uusia voimavaroja jaksamiseen ja eheytymiseen.
Metsän parantava voima on parhaimmillaan, kun voi istahtaa kaikessa rauhassa mättäälle, katsella korkeuksiin, ihmetellä naavaisia kuusenoksia, ihailla sammaleisten kivien kauneutta, kuunnella luonnon ääniä ja tuntea puun lämpö tai havunoksan hively poskea vasten. Mäyränkallion rinteessä eläinten pienet polut kertovat paikallisista asukeista. Jäkäläiset kivet etelärinteellä uhkuvat lämmintä voimaa ja hienoa harmaata sinfoniaa. Jylhä kivikko kuusten suojassa muistuttaa jääkaudesta – ajasta ikuisuuden takaa.

Luontopolku

Ilorannan luontopolku kiipeää Mäyränkalliolle, kulkee pitkin Syöliön suon laitaa ja Suontaustan peltotien kautta vanhalle piirileikkipaikalle Kotivuoren kalliolle. Sieltä polku laskeutuu pähkinälehtoon ja päättyy Ilorannan laavulle. Luontopolun pituus on n. 3,5 km vaihtelevassa ja osin vaativassa maastossa. Polku on hyvin merkitty. Siellä voi omassa rauhassaan hiljentyä kuuntelemaan luontoa.

Mielipaikat, joissa sielu lepää

Monimuotoiset metsät ympäröivät vanhaa hämäläistä maatilaa, joka on huolehtinut matkailijoista vuosikymmenien ajan. Rantamäki, rannasta avautuva järven lakeus, metsän rauha ja peltoaukean maisema ovat omiaan hiljaisuudesta nauttimiseen.
Monen vieraan mielipaikka on rantamäellä, esihistoriallisella asuinalueella, josta avautuu uljas näkymä Iso-Roineelle. Siellä isot kivet ja rautakauden röykkiöt ovat muovanneet maiseman silmiähivelevän kauniiksi. 'Viikinkikylän' laavulla, rantamäen lappeella ja peltoja kiertävällä polulla on monia paikkoja, joissa voi istahtaa lepuuttamaan sielua.

Hinnat ja varaukset

Viikonlopun 5.-7.10. hinnat täysihoitoineen ovat 170 €/hlö Omenatarhan hotellitasoisissa huoneissa ja muissa huoneissa 150 €/hlö.

Arkisin 27.8.-9.10. välisenä aikana voi tulla pakoon melua, hälinää ja stressiä melkein koska vain. Arkisin hinnat ovat 80 €/hlö/vrk Omenatarhassa ja 70 €/hlö/vrk muissa huoneissa.
3 vuorokauden hinta 210€ Omenatarhassa ja 180€ muissa huoneissa.

Tervetuloa keräämään voimia ja virkeyttä!

Varaa nyt oma irtiottosi!

Tai suoraan Samulta: Samu Lescelius: Puh. 040-5131139 ja samu@iloranta.fi

Back to Top